Fire slåtter og hyppig fornyelse av kjelvene – det er strategien på Line Gard.
Størst mulig produksjon ut av minst mulig grovfôrareal. Det er målet for Jon og Heidi Line, brukerparet på Line Gard rett utenfor Bryne. I ti år har de valgt å fornye enga, eller kjelvene som de sier på jærsk, allerede etter to år.
– Aldri mer enn to år gammel kjelve, det er strategien, slår Jon fast.
(Artikkelen fortsetter under videoreportasjen)
Hovedproduksjonen deres er melk, og i år er planen å produsere 550 tonn. I tillegg har de en del kjøttproduksjon på Angus/Wagyu-krysninger, hvor Wagyu primært er satsningsrasen.
– Vi bruker cirka 750 mål dyrka, av det er cirka 250 korn. Resten bruker vi til gras til dyra. Så med 500 mål har vi fôr nok til de 340 storfeene.
![](https://agronytt.no/wp-content/uploads/2023/05/DJI_0237-1024x576.jpg)
Sammenligner vi med hvordan grovfôrdyrkinga var før, da de hadde vesentlig mindre korn og fornyet kjelvene sjeldnere, er faktum følgende.
– Vi dyrker nå korn på 1/3 av arealet og har 80 flere storfe.
![](https://agronytt.no/wp-content/uploads/2023/05/DSC07003-1024x684.jpg)
Hør mer om gården og gårdsdrifta i vår videoreportasje.