Hopp til innhold
  • Aktuelt
  • Kampanjer
  • Produktomtaler
  • Kundereferanser
    • CLAAS grashøsteutstyr
    • CLAAS traktor
    • CLAAS tresker
    • Horsch
    • Multiva
    • Lemken
    • Øvrige redskapsmerker
  • Kontakt oss
  • Aktuelt
  • Kampanjer
  • Produktomtaler
  • Kundereferanser
    • CLAAS grashøsteutstyr
    • CLAAS traktor
    • CLAAS tresker
    • Horsch
    • Multiva
    • Lemken
    • Øvrige redskapsmerker
  • Kontakt oss
  • Aktuelt
  • Kampanjer
  • Produktomtaler
  • Kundereferanser
    • CLAAS grashøsteutstyr
    • CLAAS traktor
    • CLAAS tresker
    • Horsch
    • Multiva
    • Lemken
    • Øvrige redskapsmerker
  • Kontakt oss

Ett sølvaks og ti offisielle nyheter hos Norwegian Agro

Sjekk nyhetene du kan oppleve på vår stand i Hall D.

Nyhetsjuryen til Agroteknikk har sagt sitt, og til årets utstilling er det valgt ut fire verdige vinnere av gullakset, 20 vinnere av sølvakset og i tillegg er det nesten 100 offisielle nyheter. Blant disse finner du elleve av nyhetene på Norwegian Agro sin stand i Hall D, og en kort presentasjon følger her:

Sølvaks til CEMOS på traktor

Begrepet CEMOS har etablert seg som en stadig viktigere del av CLAAS verdenen siden introduksjonen tilbake i 2011. Den gang kom førerassistentsystemet på skurtreskerne, og siden har det blitt introdusert i både finsnittere og nå sist traktorer. CEMOS for traktorer er integrert i CEBIS-terminalen, og etterspør alle nødvendige rammebetingelser i begynnelsen av arbeidet. Disse inkluderer bl.a. jordfuktighet og jordtype, samt arbeidsdybde og data om redskapet. Traktorens påmonterte dekktyper lagres, og basert på disse grunnleggende dataene identifiserer systemet først eventuell ekstra ballast som kan være nødvendig både foran, bak og som hjulvekter.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

VIDEO: CLAAS CEMOS forklart på to minutter

Brukeren gir deretter systemet de faktiske verdiene. Dermed blir avvik fra anbefalingene, f.eks. dersom en viss frontbelastning ikke er montert, tatt i betraktning i den senere optimaliseringsdialogen og anbefaling om dekktrykk. Under arbeidet kan førere når som helst åpne optimaliseringsdialogen. CEMOS for traktorer støtter nå aktivt den videre optimaliseringen av kombinasjonen traktor og redskap. Etter brukerens valg, kan målet enten være størst mulig arealkapasitet eller optimal drivstoffeffektivitet. Systemet bestemmer først gjeldende tilstand. Deretter veileder systemet føreren gjennom forskjellige optimaliseringsforslag. Resultatet av endrede innstillinger vises direkte, føreren bestemmer om han vil beholde innstillingen eller gå tilbake til utgangsinnstillingen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se presentasjonsvideo av nye CLAAS ROLLANT 630 RC UNIWRAP.

CLAAS ROLLANT 630 RC UNIWRAP

Større kapasitet, mer komfort, økt driftssikkerhet og nytt design. Det er hovedpunktene når CLAAS fornyer den legendariske kombipressa ROLLANT 455 RC UNIWRAP, og erstatter den med nye ROLLANT 630 RC UNIWRAP. En ny pickup, hvor en kan velge mellom fire eller fem kamstyrte tinderekker, har avtagbare avskraperbelter laget av plast for rask og ukomplisert adkomst ved vedlikehold. Et nytt sentralsmøringssystem kan om man ønsker inkludere pakkebordet, og kjeder og drev er gjort enda sterkere. Tippetrauet mellom pressekammeret og pakkebordet er ikke bare mer stabilt, men fungerer også raskt takket være ny endedemping, samtidig som det er skånsomt mot maskinen. Den samme teknikken har også blitt introdusert i bakluken. Individuelt festede kniver, som er hengslet i en knivbru som kobles inn og ut fra førersete er videreført. Det samme er MPS-systemet som sikrer tidlig kjernepakking.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se presentasjonsvideo av nye CLAAS connect

CLAAS Connect 3.0

Én plattform, mange alternativer. Det er resultatet når CLAAS lanserer sitt nye digitale økosystem. Sømløs digital tilkobling fra produktkonfigurator til presisjonslandbruk: CLAAS har kombinert digital maskinadministrasjon, tjenesteplanlegging og lisensadministrasjon med avlingskartlegging, applikasjonskart og dokumentasjon på én enkelt skybasert plattform – den nye CLAAS Connect. Plattformen fokuserer på enda større tilkobling og brukervennlighet og et tettere forhold mellom kunde, forhandler, produsent og partnere basert på mer effektiv kommunikasjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

De to nye toppmodellene i VOLTO serien byr på arbeidsbredde på 13,0 og 15,1 meter.

CLAAS VOLTO 1300/1500

CLAAS introduserer fire nye sprerivemodeller, fordelt på to ulike arbeidsbredder på henholdsvis 13,0 og 15,1 meter. Felles for de nye VOLTO modellene er et nytt ramme- og chassiskonsept, og TS modellene får et unikt system for følgestyring. Dette gjør det mulig å kjøre i krappe svinger og trange svingmanøvrer på vendeteigen uten å måtte løfte rotorseksjonene. Som de mindre VOLTO modellene innehar også nyhetene den velprøvde MAX SPREAD-teknologien, som sikrer en høy rakekapasitet med et rent rakeresultat og et optimalt spredningsmønster, selv med tung og fuktig avling.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den nye generasjonen CLAAS SCORPION er gjort mer stabile ved å øke akselavstand og ballast. Hytta er ny og byr på bedre komfort. To av modellene får også en ny transmisjon som tilvalg, som skal gi mer trekkraft.

CLAAS SCORPION

Med et produktprogram på åtte SCORPION teleskoplastere dekker CLAAS i dag et område fra 3,3 til 6,0 t løftekraft og 6,7 til 10 m løftehøyde. Fem nye modeller med 3,3 til 4,2 t løftekapasitet – SCORPION 733, 1033, 638, 738 og 742 – fornyer nå porteføljen med en rekke ytelses- og komfortforbedrende funksjoner for flere kundefordeler enn noen gang før.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den nye generasjonen FL C fra CLAAS byr på bedre oversikt.

CLAAS FL C

CLAAS erstatter den tidligere FL C-serien, med integrert mekanisk parallellføring, med en ny generasjon svært innovative frontlastere med betydelig forbedret ytelse og komfort. Det du kan se ved første øyekast er det nye, innovative designet med tre bjelkeseksjoner, som passer perfekt sammen med designet til CLAAS traktorene. Den doble vinkelen på løftearmene gjør at dreiemekanismen for parallellføringen kan flyttes nedover med mer enn 20 cm. Dette gir føreren enda bedre oversikt over redskapskoblingen og redskapet, spesielt siden den fremre tverrbjelken er senket med 10 cm.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se presentasjonsvideo av nye CLAAS NEXOS.

CLAAS NEXOS 200

Den nye generasjonen NEXOS kommer med Stage V-motorer, samtidig som modellbetegnelsene VE, VL og F endres til S, M og L. Sporvidden opprettholdes på henholdsvis 1,0 m, 1,25 m og 1,45 m, men når du ser på de nye NEXOS-spesialisttraktorene, blir du umiddelbart slått av det oppdaterte designet. Det nye moderne utseendet har signaturen «Y»-designet som ble lansert først i 2019 i den nåværende LEXION serien. Dens karakteristiske konturer gir panseret et dynamisk utseende samt gir ekstra stivhet. Det redesignede førerhusets tak smelter sømløst sammen med de slanke linjene til Y, mens den flate formen på panseret forbedrer førerens sikt foran. Ytterligere forbedringer av den nøye gjennomtenkte designet har gjort at monteringspunktet for midtmonterte redskaper kan optimaliseres og sømløst integreres i maskinen, noe som gir tilgang for et enda større utvalg av påmonterte redskaper.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Duun TFP270

Nåværende toppmodell fra Duun, totrinnsfresen TFP250, får kommende sesong en storebror i nyheten TFP270. Bakgrunnen er at traktorene i Norge blir stadig større, og kundene etterspør redskap som er tilpasset traktorene. Duun har derfor, i samarbeid med Norwegian Agro og kunder som trenger proffe snøfresere, utviklet en helt ny totrinnsfres som tilfredsstiller høye krav til effektivitet og brukeregenskaper. Duun TFP270 kan slepes, rygges, eller frontmonteres, og den kan tilpasses hver enkelt bruker. Som bakmontert fres kan den settes opp med sidevegger, kantskjær og tradisjonelt trepunktfeste. Man trenger da ikke girboks for front og rygging. Fresen kan også settes opp som ren frontfres. Duun leverer da egne fester som gjør den optimal for frontmontering, og man trenger da ikke trepunktfeste for bakmontering og sidevegger. En ny tut kan felles ned hydraulisk, for bedre sikt fremover under transport. Fresen kan også leveres med leveres med lastetut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HORSCH Partner FT

HORSCH Partner FT

Kjøp én fronttank – få mulighet for tre ulike såteknikker! «No-till» med Avatar SL, «strip-till» med Sprinter SL eller tradisjonell såing med TurboDisc-sålabber på Taro SL. Dette er produktspekteret HORSCH nå kan tilby, etter lanseringa av skålmaskina Avatar og tindemaskina Sprinter i såkalte SL-utgaver for trepunktsmontering (fra før av fantes allerede Taro SL). En kompakt og smidig løsning, med seks meters arbeidsbredde. Partner FT leveres fra 2025 i tre modeller, en singeltank på 1 700 liter eller med en to- eller tredelt tank på 2 000 eller 2 500 liter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tindesåmaskina HORSCH Sprinter finnes i både slept og trepunktsmontert utgave.

HORSCH Sprinter SL

Kjøp én fronttank – få mulighet for tre ulike såteknikker! «No-till» med Avatar SL, «strip-till» med Sprinter SL eller tradisjonell såing med TurboDiscsålabber på Taro SL. Dette er produktspekteret HORSCH nå kan tilby, etter lanseringa av skålmaskina Avatar og tindemaskina Sprinter i såkalte SL-utgaver for trepunktsmontering (fra før av fantes allerede Taro SL). En kompakt og smidig løsning, med seks meters arbeidsbredde. Sprinter SL egner seg for både direktesåing og såing i bearbeidet jord, med et labbtrykk inntil 180 kilo. Transportbredden til Sprinter 6.25 SL er 2,95 meter og radavstanden er 25 centimeter. Fronttanken Partner FT leveres i to modeller, en singeltank på 1 600 liter eller med en todelt tank på 2 000 liter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VELDE TG30 utstilt på Dyrsku’n.

VELDE TG30

I Norwegian Agros nasjonale forhandlernettverk finnes det mye kreativitet og kunnskap, og et konkret resultat av dette finner vi i den nye grashengeren VELDE TG30, som vår forhandler Velde Maskin vil vise fram på vår stand under Agroteknikk. Velde Maskin har lang erfaring med sjølgående finsnittere, og opp gjennom  årene har de testet ut mange forskjellige hengerløsninger. Nå har de, sammen med høstelaget Tempo Gras og flere gårdbrukere på Haugalandet, utviklet en grashenger med hydraulisk bunnbelte, med kraftig og enkel konstruksjon, solide gjennomtenkte detaljer og hvor effektiv bruk er lagt vekt på. «Erfaring er samla inn for å finna gode løysingar og kunne tilby ei effektiv og prisgunstig grasvogn med lang levetid», heter det fra våre gode kollegaer nord i Rogaland.

Kjøp billett til Agroteknikk her!
Fornye noe i maskinparken?

NYHETSJURYEN PÅ AGROTEKNIKK

Jogeir Agjeld, (leder), fagkoordinator i maskinteknikk og presisjonslandbruk i NLR

Bodil Fjelltveit, nestleder i Norges Bondelag

Dag Idar Jøsang, journalist i Norsk Landbruk

Magnus Mo Opsahl, journalist i Bedre Gardsdrift

Karl Daniel Ekker, øvingslærer ved INN Blæstad

Erik Brodshaug, spesialrådgiver i Tine

Fornye noe i maskinparken?

Fyll ut skjemaet for å bli kontaktet av din nærmeste forhandler.

Publisert: 27. mars 2025

Reisebrev fra Blæstad-studenter på besøk hos CLAAS

På rundreise i Tyskland før bachelor-studiet avsluttes.
Les mer

Publisert: 17. mars 2025

Har vi nok fôr, og hva har vi egentlig produsert?

Det er to sentrale spørsmål i Grovfôrpoddens sjuende episode.
Les mer

Publisert: 11. mars 2025

Tid for høsting

I sjette episode av Grovfôrpodden er vi opptatt av å bevare kvaliteten fra jordet og helt fram til fôrbrettet.
Les mer

Publisert: 6. mars 2025

Sekundering av slåttestart

I femte episode av Grovfôrpodden diskuterer vi ulike metoder for å finne optimalt høstetidspunkt.
Les mer

Publisert: 23. februar 2025

Husdyrgjødsla ligger i bunn som den viktigste ressursen

I episode fire av Grovfôrpodden er temaet gjødsling.
Les mer

Publisert: 16. februar 2025

Alternative grovfôrvekster i graslandet Norge

I tredje episode av Grovfôrpodden fordyper vi oss i mais, åkerbønner og korn.
Les mer

Publisert: 9. februar 2025

Antall slåtter er ikke valgfag om du ønsker god kvalitet

I andre episode av Grovfôrpodden legger vi en plan for grovfôrproduksjonen. 
Les mer

Publisert: 2. februar 2025

Hvilket grovfôr bestiller ditt fjøs?

I første episode av Grovfôrpodden fokuserer vi på «Fjøset bestiller».
Les mer

Publisert: 21. januar 2025

Ny serie om grovfôr fra AgroNytt og TINE

Søndag 2. februar lanseres første episode i Grovfôrpodden.
Les mer

Publisert: 19. desember 2024

Duun med enorm suksess i V-fresens rike

Rune Roland og Norwegian Agro Røn selger Duun VF253 som varmt hvetebrød.
Les mer
Hent flere

Om AgroNytt

AgroNytt er et kundemagasin fra Norwegian Agro Machinery, utgitt på både nett og papir. Ansvarlig redaktør for AgroNytt.no er Espen Syljuåsen.

[email protected]
www.norwegianagro.no

Administrer informasjonskapsler
Vårt nettsted bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen, og for å kunne gi deg forbedret og relevant innhold i vår kommunikasjon med deg. Dine preferanser er viktige for oss. Vi bruker bare de data som du gir ditt samtykke til, med unntak av nødvendige informasjonskapsler som må være tilstede for at vitale funksjoner på nettsiden skal kunne fungere.
Nødvendige informasjonskapsler Alltid aktiv
Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedets grunnleggende funksjoner skal fungere og kan ikke deaktiveres. Informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel å sende et kontaktskjema. Informasjonskapslenes funksjoner benyttes også til ivaretakelse av nettstedets design, sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.
Preferanser
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å lagre preferanser som ikke er etterspurt av abonnenten eller brukeren.
Statistikk og analyse
Disse informasjonskapslene samler inn informasjon om hvordan våre gjester bruker nettsiden, slik at vi kan måle og forbedre opplevelsen på nettstedet vårt for deg som bruker. Dette kan være hvilke sider man besøker, hvor lang tid man er inne, hvordan man navigerer på nettstedet, ol. Lagring av data eller tilgang brukes utelukkende til anonyme statistiske formål. Uten en stevning, frivillig samtykke fra din internettleverandør eller en tredjepart, kan informasjon som er lagret eller hentet for dette formålet alene vanligvis ikke brukes til å identifisere deg.
Markedsføring
Informasjonskapsler for markedsføring(fra tredjepart) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse og levere annonser med høyere relevant innhold, både innenfor og utenfor dette nettstedet, basert på dine interesser, adferd og aktive handlinger. Disse informasjonskapslene lar oss også kunne lese av resultater av de markedsaktiviteter som gjøres. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger.
Administrer alternativer Administrer tjenester Administrer {vendor_count} leverandører Les mer om disse formålene
Vis innstillinger
{title} {title} {title}