Hopp til innhold
  • Aktuelt
  • Kampanjer
  • Produktomtaler
  • Kundereferanser
    • CLAAS grashøsteutstyr
    • CLAAS traktor
    • CLAAS tresker
    • Horsch
    • Multiva
    • Lemken
    • Øvrige redskapsmerker
  • Kontakt oss
Meny
  • Aktuelt
  • Kampanjer
  • Produktomtaler
  • Kundereferanser
    • CLAAS grashøsteutstyr
    • CLAAS traktor
    • CLAAS tresker
    • Horsch
    • Multiva
    • Lemken
    • Øvrige redskapsmerker
  • Kontakt oss
Søk
Close this search box.

CLAAS hybridteknologi – alltid et skritt foran i et kvart århundre

For nøyaktig 25 år siden presenterte CLAAS skurtreskeren LEXION 480. Ikke bare var det den kraftigste treskeren i verden på den tiden, den brakte også med seg et helt nytt treskekonsept, med uovertruffen ytelse under alle driftsforhold.

Harsewinkel, 12. november 2020

Det patenterte APS HYBRID systemet, som er en kombinasjon av APS treskeverk og ROTO PLUS restkornutskilling, var verdens første på Agritechnica 1995. Systemet satte deretter standard for høykvalitets skurtreskere når det gjelder gjennomstrømning og kornkvalitet, samt egnethet for mange avlingstyper.

Sammenlignet med APS treskeverket hos MEGA skurtreskerne, med konvensjonelle halmristere, ble slagerdiameteren økt fra 450 mm til 600 mm, og bredden på loelevatoren ble økt fra 1 580 mm til 1 700 mm. To aksiale rotorer ble integrert for skånsom utskilling av restkorn. Med dette ble kapasiteten på mer enn 35 tonn pr. time mulig hos de første LEXION 480 modellene. Og med de lengre rotorene, som ble levert fra 1996, ble kapasiteten økt til mer enn 40 tonn pr. time. Halmkutteren med aktive pendelfordelere, som kunne fordele halmen over hele arbeidsbredden, og det moderne førerhuset VISTA CAB med CEBIS-skjerm var også banebrytende.

For nøyaktig 25 år siden, den 12. november 1995, presenterte CLAAS den kraftigste skurtreskeren i verden på Agritechnica: LEXION 480 med banebrytende hybrid treske- og utskillingsteknologi, takket være kombinasjonen av APS og ROTO PLUS.

I 1998 er LEXION 480 igjen den første store skurtreskeren egnet for masseproduksjon med TERRA TRAC gummibelter på forakselen. Disse gjør treskerne mer skånsomme mot jorden, selv med stadig bredere og tyngre skjærebord. I tillegg forblir transportbredden innenfor 3,5 meter. Fra 2011 ble det til og mulig med transporthastigheter opptil 40 km/t på belter, som var rekord på den tiden!

LEXION nr. 10 000 rullet av produksjonsbåndet allerede i 2002, og var en 480 med TERRA TRAC og spesiell sølvfarget lakk. Bare tre år senere brøt LEXION 600-serien “lydmuren” med en kapasitet på 60 tonn pr. time i hvete. Den nye kapasiteten understøttes av en offisiell Guinness-rekord i 2008: Hittil hadde ingen kunnet høste 532 tonn hvete på 8 timer med én skurtresker. I 2011 slo imidlertid en LEXION 770 TERRA TRAC denne rekorden og tresket utrolige 675 tonn hvete på 8 timer i Storbritannia.

LES OGSÅ: Da LEXION kom til Norge

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Ett steg inn i nye dimensjoner

I 2019 presenterte CLAAS fire nye LEXION serier. Den andre, nyutviklede generasjonen av de suksessrike store skurtreskerne med mer kraft, større kapasitet, mer intelligens og enda mer komfort i tillegg til den største korntanken på markedet med 18 000 l og en imponerende tømmehastighet på opptil 180 l/sek. De nye LEXION-ene, som har to serier med APS SYNFLOW HYBRID treske- og utskillingssystem, samt de nyeste motorene fra MAN og Mercedes-Benz, setter atter en gang standarder når det gjelder drivstoffeffektivitet. Maskinoptimaliseringssystemet CEMOS som fremdeles er ledende og som kontinuerlig optimaliserer områder som primærutskilling, rensing, restkornutskilling og motorutnyttelse som et selvlæringssystem, spilte jo en rolle i dette som man ikke skal undervurdere.

I dag setter den siste generasjonen LEXION standarder når det gjelder ytelse, effektivitet og automatisk maskinoptimalisering, spesielt flaggskipet LEXION 8900.

Sommeren 2020 ble det nåværende flaggskipet fra Harsewinkel, LEXION 8900 TERRA TRAC brukt under innhøstning i Storbritannia under gjeldende forhold, noen ganger godt over 100 tonn pr. time i hvete med et gjennomsnitt på over 70 tonn pr. time og et spill på under 1 %. Styrken hos hybridteknologien kommer her til sin rett: Kapasitetskurven flater nesten ikke ut, selv sent på kvelden og natten, med økende fuktighet i korn og halm. Dette er akkurat det bønder og entreprenører verdsetter i tillegg til LEXION APS SYNFLOW HYBRID sin overlegne egnethet i mange avlinger.

– På grunn av det store antallet positive egenskaper vil CLAAS tydeligvis stole på APS SYNFLOW HYBRID systemet i de øvre ytelsesklassene også i fremtiden, forklarer Jan-Hendrik Mohr, som er divisjonssjef for skurtreskere i CLAAS Group Management.

– Dette betyr at LEXION er bedre utstyrt enn noen andre skurtreskere for de ulike kravene rundt om i verden. Fornøyde og lojale kunder over hele verden er det beste beviset på dette. Imidlertid fortsetter kostnads- og tidspresset samt komfortkravene å øke, noe ingeniørene våre ser på hver dag som en oppmuntring for videre utvikling av CLAAS skurtreskere.

Den hybride tresketeknologien har også blitt integrert av CLAAS i de mellomstore ytelsesområdene de siste årene. APS treskeverket i kombinasjon med én rotor har vært en del av TUCANO HYBRID produktprogrammet siden 2009. Som den yngste i CLAAS hybridklassen rullet en grønn hybrid-skurtresker også av produksjonslinjen i Kina i år: DOMINATOR 370.

Forresten: Den nåværende rekorden for tresking av mais ble satt i USA i begynnelsen av november med en CLAAS LEXION 8600 TERRA TRAC. Med LEXION produktspesialist, Wes Wortmann, ved rattet høstet klasse 8 hybridmaskin utrolige 2 041 tonn (57 926 tørre planter) på 8 timer, dvs. over 250 tonn pr. time i gjennomsnitt. Dette betyr at LEXION 8600 overgår den forrige rekordinnehaveren, LEXION 760 TERRA TRAC, med gode 84 %!

Likevel: CLAAS har aldri hvilt på sine lauvbær – utviklingen fortsetter …

Se brosjyrer og les mer om CLAAS skurtresker her.
14058_25
14195_25
21051_25
383891_25
385264_25
Få tilbud

Få tilbud

Fyll ut skjemaet for å bli kontaktet av din nærmeste forhandler.

Få AgroNytt helt gratis!

Få ferske nyheter, inspirerende kundereportasjer og nyttige produktomtaler direkte i innboks! Abonner på AgroNytt helt gratis

Registrer din epostadresse her:

Publisert: 26. september 2023

Møt Norwegian Agro og våre leverandører på Agritechnica

Vi sees i Hannover 12.-18. november.
Les mer

Publisert: 19. august 2023

Flere norgeslanseringer og mer enn 50 maskiner på stand

Norwegian Agro statser stort på Agrisjå 2023.
Les mer

Publisert: 19. juli 2023

Forlenget vekstsesong gir nye muligheter

Les terraHORSCH-artikkelen om familien Huseby, som nå distribueres verden over.
Les mer

Publisert: 1. juli 2023

Norwegian Agro blir forhandler av Ifor Williams

Utvalgte Norwegian Agro-avdelinger starter salg og service av tilhengere fra Ifor Williams.
Les mer

Publisert: 27. juni 2023

Norwegian Agro støtter bygdeungdommens Landsstevne

Går inn som sponsor for sommerens store høydepunkt i Norges Bygdeungdomslag.
Les mer

Publisert: 26. mai 2023

Velkommen til sommerens grasdemoer

Se når og hvor landets Norwegian Agro-forhandlere har planlagt arrangementer.
Les mer

Publisert: 26. mai 2023

Møt oss på Borgeby Fältdagar 2023

Velkommen til Nordens største utendørs landbruksmesse 28.-29. juni
Les mer

Publisert: 26. mai 2023

CLAAS ARION 470 oppnår toppverdier i DLG PowerMix

Traktoren slår alle tidligere testede traktorer i sin klasse.
Les mer

Publisert: 16. mai 2023

Rivende godt salg hos Velde Maskin

«Få det i orden»-gjengen har det travelt før grasslåtten drar i gang.
Les mer

Publisert: 5. mai 2023

Norwegian Agro utvider på Romerike

Samlokaliserer hovedkontor og Romerike-avdelingen.
Les mer
Hent flere

Om AgroNytt

AgroNytt er et kundemagasin fra Norwegian Agro Machinery, utgitt på både nett og papir. Ansvarlig redaktør for AgroNytt.no er Espen Syljuåsen.

[email protected]
www.norwegianagro.no

Administrer informasjonskapsler
Vårt nettsted bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen, og for å kunne gi deg forbedret og relevant innhold i vår kommunikasjon med deg. Dine preferanser er viktige for oss. Vi bruker bare de data som du gir ditt samtykke til, med unntak av nødvendige informasjonskapsler som må være tilstede for at vitale funksjoner på nettsiden skal kunne fungere.
Nødvendige informasjonskapsler Alltid aktiv
Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedets grunnleggende funksjoner skal fungere og kan ikke deaktiveres. Informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel å sende et kontaktskjema. Informasjonskapslenes funksjoner benyttes også til ivaretakelse av nettstedets design, sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.
Preferanser
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å lagre preferanser som ikke er etterspurt av abonnenten eller brukeren.
Statistikk og analyse
Disse informasjonskapslene samler inn informasjon om hvordan våre gjester bruker nettsiden, slik at vi kan måle og forbedre opplevelsen på nettstedet vårt for deg som bruker. Dette kan være hvilke sider man besøker, hvor lang tid man er inne, hvordan man navigerer på nettstedet, ol. Lagring av data eller tilgang brukes utelukkende til anonyme statistiske formål. Uten en stevning, frivillig samtykke fra din internettleverandør eller en tredjepart, kan informasjon som er lagret eller hentet for dette formålet alene vanligvis ikke brukes til å identifisere deg.
Markedsføring
Informasjonskapsler for markedsføring(fra tredjepart) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse og levere annonser med høyere relevant innhold, både innenfor og utenfor dette nettstedet, basert på dine interesser, adferd og aktive handlinger. Disse informasjonskapslene lar oss også kunne lese av resultater av de markedsaktiviteter som gjøres. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger.
Administrer alternativer Behandle tjenester Administrer leverandører Les mer om disse formålene
Vis innstillinger
{title} {title} {title}