Hopp til innhold
  • Aktuelt
  • Kampanjer
  • Produktomtaler
  • Kundereferanser
    • CLAAS grashøsteutstyr
    • CLAAS traktor
    • CLAAS tresker
    • Horsch
    • Multiva
    • Lemken
    • Øvrige redskapsmerker
  • Kontakt oss
  • Aktuelt
  • Kampanjer
  • Produktomtaler
  • Kundereferanser
    • CLAAS grashøsteutstyr
    • CLAAS traktor
    • CLAAS tresker
    • Horsch
    • Multiva
    • Lemken
    • Øvrige redskapsmerker
  • Kontakt oss
  • Aktuelt
  • Kampanjer
  • Produktomtaler
  • Kundereferanser
    • CLAAS grashøsteutstyr
    • CLAAS traktor
    • CLAAS tresker
    • Horsch
    • Multiva
    • Lemken
    • Øvrige redskapsmerker
  • Kontakt oss

Har vi nok fôr, og hva har vi egentlig produsert?

Det er to sentrale spørsmål i Grovfôrpoddens sjuende episode.

I Grovfôrpoddens første episode la vi en plan for grovfôrproduksjonen, med utgangspunkt i at fjøset bestiller en ønsket kvalitet og en gitt mengde.

– Vi har tenkt på både grovfôrmengde og grovfôrkvalitet, så har vi kommet i den situasjonen at fôret er høsta – og da begynner neste fase. Hva har vi egentlig produsert? Hvor langt er vi fra målet vi satte oss?

Se sjette episode av Grovfôrpodden her, eller…

.. lytt til Grovfôrpodden på Spotify her.

Spørsmålene fra programleder Harald Volden sendes over bordet til Anja Våg Skjold, som på ny er gjest i Grovfôrpodden.

– Når du som rådgiver kommer inn på en gård, etter at grovfôret er høsta, hvordan går du fram for å skaffe deg oversikt?

– For det første ville jeg tenkt på hvor representative grovfôrprøvene er. Er det tatt få prøver, så kan vi risikere at har tatt ytterpunkter, og at vi ikke snakker om et gjennomsnitt. Variasjonen kan være veldig stor. Jo flere prøver vi tar, jo tryggere er vi på at vi har kartlagt hele grovfôrpartiet, og kan legge opp en plan ut ifra det fôret som faktisk er høsta, svarer Anja Våg Skjold.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Det er så mange ulike situasjoner og gårder, så det er vanskelig å snakke for generelt om det. Men det er alltid mulig å bli bedre, tenker jeg. Samme hvor vi står, så kan vi gå noen steg i riktig retning, poengterer faglederen for fôring i TINE Rådgiving.

I studio i denne episoden:

  • Anja Våg Skjold, fagleder fôring i TINE Rådgiving
  • Harald Volden, professor ved NMBU og spesialrådgiver i TINE
  • Espen Syljuåsen, redaktør av AgroNytt

Se eller hør tidligere episoder:

Teaser – ny serie om grovfôr fra AgroNytt og TINE

Episode 1 – «Fjøset bestiller»
Hvilket grovfôr bestiller ditt fjøs?

Episode 2 – Planlegging
Antall slåtter er ikke valgfag om du ønsker god kvalitet

Episode 3 – Alternative fôrvekster
Alternative grovfôrvekster i graslandet Norge

Episode 4 – Gjødsling
Husdyrgjødsla ligger i bunn som den viktigste ressursen

Episode 5 – Sekundering
Sekundering av slåttestart

Episode 6 – Høsting
Tid for innhøsting

Episode 7 – Disponering
Har vi nok fôr, og hva har vi egentlig produsert?

Opptakene til Grovfôrpodden er gjort i oktober 2024. Klippebilder er hentet fra arkivet hos både TINE og AgroNytt. Har du spørsmål eller innspill, send en epost til [email protected].

Bli kontaktet

Fyll ut skjemaet for å bli kontaktet av din nærmeste forhandler.

Publisert: 27. mars 2025

Reisebrev fra Blæstad-studenter på besøk hos CLAAS

På rundreise i Tyskland før bachelor-studiet avsluttes.
Les mer

Publisert: 17. mars 2025

Har vi nok fôr, og hva har vi egentlig produsert?

Det er to sentrale spørsmål i Grovfôrpoddens sjuende episode.
Les mer

Publisert: 11. mars 2025

Tid for høsting

I sjette episode av Grovfôrpodden er vi opptatt av å bevare kvaliteten fra jordet og helt fram til fôrbrettet.
Les mer

Publisert: 6. mars 2025

Sekundering av slåttestart

I femte episode av Grovfôrpodden diskuterer vi ulike metoder for å finne optimalt høstetidspunkt.
Les mer

Publisert: 23. februar 2025

Husdyrgjødsla ligger i bunn som den viktigste ressursen

I episode fire av Grovfôrpodden er temaet gjødsling.
Les mer

Publisert: 16. februar 2025

Alternative grovfôrvekster i graslandet Norge

I tredje episode av Grovfôrpodden fordyper vi oss i mais, åkerbønner og korn.
Les mer

Publisert: 9. februar 2025

Antall slåtter er ikke valgfag om du ønsker god kvalitet

I andre episode av Grovfôrpodden legger vi en plan for grovfôrproduksjonen. 
Les mer

Publisert: 2. februar 2025

Hvilket grovfôr bestiller ditt fjøs?

I første episode av Grovfôrpodden fokuserer vi på «Fjøset bestiller».
Les mer

Publisert: 21. januar 2025

Ny serie om grovfôr fra AgroNytt og TINE

Søndag 2. februar lanseres første episode i Grovfôrpodden.
Les mer

Publisert: 19. desember 2024

Duun med enorm suksess i V-fresens rike

Rune Roland og Norwegian Agro Røn selger Duun VF253 som varmt hvetebrød.
Les mer
Hent flere

Om AgroNytt

AgroNytt er et kundemagasin fra Norwegian Agro Machinery, utgitt på både nett og papir. Ansvarlig redaktør for AgroNytt.no er Espen Syljuåsen.

[email protected]
www.norwegianagro.no

Administrer informasjonskapsler
Vårt nettsted bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen, og for å kunne gi deg forbedret og relevant innhold i vår kommunikasjon med deg. Dine preferanser er viktige for oss. Vi bruker bare de data som du gir ditt samtykke til, med unntak av nødvendige informasjonskapsler som må være tilstede for at vitale funksjoner på nettsiden skal kunne fungere.
Nødvendige informasjonskapsler Alltid aktiv
Disse informasjonskapslene er nødvendige for at nettstedets grunnleggende funksjoner skal fungere og kan ikke deaktiveres. Informasjonskapslene muliggjør gjennomføring av aktiviteter og handlinger på nettstedet som du ønsker å gjennomføre, som for eksempel å sende et kontaktskjema. Informasjonskapslenes funksjoner benyttes også til ivaretakelse av nettstedets design, sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler.
Preferanser
Lagring av data eller tilgang er nødvendig for å lagre preferanser som ikke er etterspurt av abonnenten eller brukeren.
Statistikk og analyse
Disse informasjonskapslene samler inn informasjon om hvordan våre gjester bruker nettsiden, slik at vi kan måle og forbedre opplevelsen på nettstedet vårt for deg som bruker. Dette kan være hvilke sider man besøker, hvor lang tid man er inne, hvordan man navigerer på nettstedet, ol. Lagring av data eller tilgang brukes utelukkende til anonyme statistiske formål. Uten en stevning, frivillig samtykke fra din internettleverandør eller en tredjepart, kan informasjon som er lagret eller hentet for dette formålet alene vanligvis ikke brukes til å identifisere deg.
Markedsføring
Informasjonskapsler for markedsføring(fra tredjepart) samler informasjon som bidrar til at vi kan tilpasse og levere annonser med høyere relevant innhold, både innenfor og utenfor dette nettstedet, basert på dine interesser, adferd og aktive handlinger. Disse informasjonskapslene lar oss også kunne lese av resultater av de markedsaktiviteter som gjøres. I noen tilfeller kan disse informasjonskapslene innebære behandling av dine personopplysninger.
Administrer alternativer Administrer tjenester Administrer {vendor_count} leverandører Les mer om disse formålene
Vis innstillinger
{title} {title} {title}